Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Балерините от школата при читалище „Съгласие” зарадваха социално слаби деца

Заслужени аплодисменти получи Балетната школа при читалище „Съгласие” и в Долни Дъбник. 21 от най-малките балерини на школата, водени от преподавателката си Валя Козовска, участваха в концерта, посветен на 60-годишния юблилей на Помощно училище - интернат „Асен Киселинчев”, който се състоя в салона на читалище „Илия Бешков”. Освен двата красиви танца, които подариха на публиката, те зарадваха децата в училището и със събраните по собствена инициатива дарения в размер на 215 лв. И направиха генерална репетиция за финалния концерт на спектакъла ”Приказна галерия”. По традиция в него участват всички възпитаници на Балетната школа при читалище „Съгласие”.
В Помощно училище - интернат „Асен Киселинчев” се обучават около 90 деца със специални образователни потребности и от социално слаби семейства от І до VІІІ клас. В ІХ и Х клас те получават професионално образование.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria