Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Празничен концерт на фолклорен ансамбъл „Мизия”

Китка народни песни, танци и пролетни обичаи подариха на плевенчани танцьорите от фолклорен ансамбъл „Мизия” и танцов клуб „Кайлъка” при читалище „Съгласие”. В празничния Великденски концерт участваха и техните приятели – солистката от Северняшкия ансамбъл Мария Тодорова и деветокласничката в НУИ „Панайот Пипков” Александра Панталеева. Концертната програма, подготвена от главния художествен ръководител Михаил Денев и хореографа Биляна Денева, бе богата на популярни и обредни танци, посрещнати с много настроение и аплодисменти от публиката. На сцената на зала „Емил Димитров” оживя пролетният обред „Пеперуда”, овчарският танц и танцът върху крини впечатлиха с майсторство и хореография, а зрителите се изправиха на крака при изпълнението на ръченица и шопски танци. Най-топлите аплодисменти естествено бяха за най-малките танцьори в ансамбъла.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria