Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Литературна среща в галерия „Дарение Светлин Русев”

Читалище „Съгласие1869” съвместно с Дружество на писателите – Плевен, беше организатор на литературна среща със създателите на най-голямото електронно списание в България – „Литературен свят”. Георги Ангелов и Ваня Душева гостуваха в петък в нашия град за среща с плевенски творци и почитатели на литературата. Домакин на литературната среща стана художествена галерия „Дарение Светлин Русев”. С музикални изпълнения участие взе талантливата пианистка Иванна Радославова от ХІ клас на ГПЧЕ, а свои творби представиха част от плевенските автори с публикации в „Литературен свят”. В рамките на срещата предпремиерно бе представена и новата книга на Георги Ангелов „Ненамерени хроники”.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria