Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Поредно престижно признание за читалище „Съгласие 1869”

Плакет на Народното събрание и Почетна грамота от Националния инициативен комитет за честване 135 г. от Освобождението на България получи секретарят на читалище „Съгласие 1869” Маргарита Лазарова.
„В израз на признание за благороден принос за утвърждаване на модерна българска държавност”, пише в грамотата, на която стоят подписите на Цецка Цачева и проф. Андрей Пантев - председател на инициативния комитет.
Наградата връчи Васил Копчев - Председател на Общински комитет "Васил Левски" –Плевен.
За мен е чест да споделя радостта на г-жа Маргарита Лазарова и моята лична радост, че нашата съвместна работа – на Общински комитет "Васил Левски" –Плевен, и на читалище „Съгласие 1869”,е увенчана с тази чудесна награда, сподели той.
Инициативата за тази награда е на Общобългарския комитет „Васил Левски”, а конкретният повод – незабравимата среща на плевенчани с проф. Дойно Дойнов, която се проведе в читалище „Съгласие” и на която много компетентно той защити последната си книга – „Васил Левски – най-ясната загадка”. „Атмосферата на срещата, пълният салон, посрещането така впечатлиха хората от Общобългарския комитет „Васил Левски”, че инициативата за тази чудесна награда е тяхна, аз само я подкрепих. Оказа се, че в цяла България екипът не е бил посрещан така, както в Плевен, никъде не е имало такъв интерес и не са били продадени толкова книги – при тираж 1000 в Плевен са откупени 100”, допълни Копчев.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria