Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Литературна среща със създателите на "Литературен свят"

Читалище "Съгласие 1869" кани всички приятели и почитатели на поетичното слово на литературна среща със създателите на електронен сайт-списание "Литературен свят". Срещата ще се състои в петък, 5 април, от 16:30 часа, в ХГ "Дарение Светлин Русев".
Георги Ангелов, главен редактор на "Литературен свят" и неговият съекипник - поетесата Ваня Душева, ще представят авторите на сайта, между които има много плевенски писатели. Ще бъде представена и новата книга на Георги Ангелов с поезия - "Ненамерени хроники", издателство "Хермес".
Срещата се организира от читалище "Съгласие 1869" и от Дружество на писателите -Плевен.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria