Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

„ПЪТУВАЩИЯТ КУФАР С ПРИКАЗКИТЕ НА БРАТЯ ГРИМ"

Приказна забава организира читалище „Съгласие” за малчуганите от пет детски градини. От началото на април към тях ще тръгне един вълшебен куфар с много изненади. Под формата на игра малките палавници ще си припомнят едни от най-популярните и обичани детски приказки и сами ще имат възможност да творят.
Инициативата е по идеи и проекти на Гьоте институт за сътрудничество с библиотека, детска градина и семейство и по повод 200 години от издаването на първия том с приказки на Братя Грим. Заниманията ще се провеждат от библиотекар и педагог, участвали в уъркшоп „Насърчаване на четенето от самото начало: идеи и проекти за насърчаване четенето при децата".
Темите са:
- ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ... ЕДНА ПРИКАЗКА;
- НА ГОСТИ ПРИ БАБА ИЛИ „ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА";
- ДВАМА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН: МОЯТ БРАТ, СЕСТРА, ПРИЯТЕЛ ИЛИ „ХЕНЗЕЛ И ГРЕТЕЛ";
- ИСТИНСКАТА КРАСОТА ИЛИ „СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА";
- ЛЮБОВТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА ИЛИ „СПЯЩАТА - ТРУДОЛЮБИЕТО СЕ ВЪЗНАГРАЖДАВА ИЛИ „БАБА ХОЛА".
Финалът на инициативата ще бъде в периода 24.05 - 01.06.2013., когато в читалище „Съгласие 1869" ще се организира Ден на приказките. Децата, участвали в проекта, ще имат възможност да представят приказка от Братя Грим във форма по избор - драматизация, изложба, карнавал и… всичко друго, което фантазията им подскаже.
Първите срещи вече са факт. Ето как се забавляваха децата от ЦДГ №8 "Щурче":








© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria