Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Поетичен празник в Детския отдел

Детският отдел на библиотеката при читалище „Съгласие” стана домакин на срещата между деца от НУИ „П. Пипков” – ІІ клас с класен ръководител Калинка Бенчева и ІІІ клас с класен ръководител Родинка Попова, с поетесата Витка Витанова и новата й книжка със стихове за деца „Имам си калинка”. Дъжд от въпроси малките ни читатели зададоха както към авторката, така и към илюстратора Красимир Коцев. Няколко стихчета прочете и синът на поетесата – Пламен, а накрая всички получиха по една книжка с автографи и… шарен бонбон.
Младите таланти и бъдещи музиканти поздравиха домакините със свои изпълнения на цигулка и на флейта и показаха читателските си дневници.
Поводът за срещата бе рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен, Международния ден на книгата и Седмицата на детската книга и изкуствата за деца.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria