Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

Среща със стиховете на Витка Витанова

На 25 март от 11 часа в Детския отдел на библиотеката при читалище „Съгласие” ще гостуват деца от НУИ „П. Пипков” – ІІ клас с класен ръководител Калинка Бенчева и ІІІ клас с класен ръководител Родинка Попова. Поводът да ги поканим е рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен, Международния ден на книгата и Седмицата на детската книга и изкуствата за деца, сподели Ваня Денчева, библиотекар в Детския отдел и организатор на срещата. Поводът ще бъде представянето на новата книга на писателката Витка Витанова, която този път е с детски стихотворения и носи заглавието „Имам си калинка”. Илюстратор е Красимир Коцев, който също е поканен да присъства на срещата.
„Тези деца са наши читатели и не за първи път идват в библиотеката. Тук те направиха своя празник на буквите, когато бяха в първи клас, срещнаха се с детската поетеса Руска Куркудова и нейната книга „Моето прозорче”, допълва Денчева.
По щастливо стечение на обстоятелствата синът на поетесата – Пламен, който от години живее в Италия, ще има възможност да присъства на празника. Той ще прочете няколко стихчета, в които лирическият герой е момче. А вероятно точно те са посветени на него...
Децата ще споделят впечатленията си от прочетените през годината книги, ще задават всичките си въпроси на авторката, ще изнесат музикални поздрави към нея и към домакините, след което ще си вземат автограф към поредната книжка в личната им библиотеката.
© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria