Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"ПРИКАЗНА ГАЛЕРИЯ" - ПРЕМИЕРА на 26 МАРТ

Поредният балетен спектакъл, който се подготвя в читалище "Съгласие" - "Приказна галерия", ще разкрие пред малките зрители тайните на фотографията по забавен и увлекателен начин. Постановката е на актьора Христо Домусчиев - Бебо (в ролята на разказвача), хореографията е дело на Маня Николова, художник е Иван Велчев - Йово, репетитор - Валя Козовска, и корепетитор - Илина Павлова. Танците са в изпълнение на възпитаници от балетната школа и студиото при читалището и ученици от НУИ "П. Пипков".
"Със станалите традиционни образователни спектакли на Балетната школа при читалището се възпитава нуждата от театър и балет и вкус към изкуството. А от деца на деца това се възприема по съвсем различен начин", убедени са организаторите.
По атрактивен начин разказвачът ще въведе публиката в магията на фотографията и ще разкаже любопитни моменти от историята й - от създаването на фотоапарата до днешните дигитални снимки, като малчуганите ще получат разрешение сами да снимат с мобилните си апарати края на представлението. Едновременно на мултимедия ще се показват фотоси, заснети по време на самия спектакъл. Всичко това на фона на хубава музика и много танци.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria