Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"Набуко" от Верди звучи в зала "Емил Димитров"

Тази вечер, 9 февруари, от 19 часа в зала “Емил Димитров“ на читалище “Съгласие“ ще прозвучи концертното изпълнение на операта “Набуко“ от Джузепе Верди. На сцената ще се изправят музикантите от Оркестра Симфоника при читалището под диригентската палка на Мартин Мазик. В една от най-популярните Вердиеви опери зрителите ще видят прекрасни изпълнители като: Паоло Руджеро (в ролята на Набуко), Катя Левин (Абигайл), Роберта Матели (Фенена), Джорджо Труко (Измаил) и др.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria