Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ВЕЧЕР, ПОСВЕТЕНА НА ВЕРДИ

Тематична вечер,посветена на 200-годишнина от рождението на Верди организира читалище "Съгласие" на 7 февруари от 17.00 часа.Лектор ще бъде Белла Хараламбова - преподавател в НУИ"П. Пипков", която ще запознае аудиторията с живота и творчеството на композитора, както и с малко известни детайли от неговата биография и историята на произведенията му. Ще прозвучат части от произведения на Джузепе Верди в изпълнение на солисти от Хор "Гена Димитрова".Събитието ще се състои в РБ "Христо Смирненски" - Арт Зала.

Проявата е със съдействието на Община Плевен, РБ "Христо Смирненски" и вестник "Посредник".


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria