Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА "БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА" В "СЪГЛАСИЕ"

На 18 декември 2012 год. за пета поредна година читалище "Съгласие" организира благотворителен коледен концерт-базар "Българската Коледа".
В концерта взеха участие съставите на читалището/ Балетната школа, ФА"Мизия" и клуб " Кайлъка", Школа по модерен балет/, деца от ЦДГ"Щурче", НУ"Христо Ботев", група "# Project".
В базара бяха предложени предмети, изработени от 3 професионални гимназии: ПГ по туризъм "Алеко Константинов". ПГ по дървообработване "Захарий Зограф", ПГ по облекло и текстил "Христо Бояджиев", като и от децата на Арт-Ателие"Пъстроцветко" при ОУ "Йордан Йовков" и служители на читалището.
Събраната благотворителна сума от 405 лв. ще бъде преведена по сметката на Българската Коледа.
Цветя от кмета на града проф. д-р Д. Стойков и поздравителен адрес от зам- областния управител Т.Гетов получиха участниците в благотворителното събитие.
През всичките тези години, с участието си в инициативата "Българската Коледа", читалището е дарило над 2 600 лв., сума, която сама по себе си е твърде скромна за някои, но ако всички останали над 3 хил. читалища в страната се включваха в подобни благотворителни каузи, то това би означавало вече много.Би дарило надежда и шанс на тежкоболните деца за по-добър живот.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria