Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

" К А Р М Е Н " в " СЪГЛАСИЕ"

В съботната вечер на 13 октомври 2012г. “Оркестра Симфоника” под диригентството на Мартин Мазик представи пред любителите на оперната музика на сцената на читалище „Съгласие” концертно изпълнение на операта “Кармен” от Жорж Бизе.
Публиката има удоволствието да се наслади на красивата музика на Бизе и на прекрасните гласове на солистите. В ролята на Кармен се изяви Лилиана Матей, Дон Хосе бе изпълнен от Хуан Карлос Вайс, а Паоло Руджеро изпя партиите на Ескамилио. В останалите роли пяха Хироко Морита, Николай Бачев, Роберта Матели, Гео Чобанов, Диана Василева и Димитър Димитров.
В културната програма на читалището е включено и друго оперно заглавие през настоящия творчески сезон.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria