Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

1- ви октомври-Денят на възрастните хора

На 1 октомври, в Денят на възрастните хора, част от екипа на читалище "Съгласие 1869" посети Домът за стари хора в с.Бохот, община Плевен и стана съпричастен на празника за всички домуващи. Европейската година на възрастните хора, посветена на активния им живот и солидарността бе отбелязана със специално слово от психоложката. Секретарят на читалището ги поздрави и обяви скромно дарение от книги за Дома. Приказки и стихове от представители на различни поколения развълнуваха присъстващите. За финал всички просълзени изпяха "Хубава си, моя горо" и се подкрепиха с питка, шарена сол и сладки.© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria