Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

К А Р М Е Н - КОЦЕРТНО ИЗПЪЛНЕНИЕ В "СЪГЛАСИЕ"

На 06 февруари от 19,00 ч. в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" бе представено концертно изпълнение на "Бохеми" - една от най-известните опери на Джакомо Пучини.
В концертното изпълнение на операта "Бохеми" се изявиха музикантите от "Оркестра Симфоника", под диригентството на Мартин Мазик - Чехия. Като солисти плевенската публика имаше възможността да се наслади на изпълненията на Хироко Морита в ролята на Мими, Франческа Бруни като Мюзета, Хуан Карлос Вайс - Родолфо, Николай Бачев - Шонар, Диан Георгиев в ролята на Беноа.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria