Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ДАРЕНИЕ ОТ КНИГИ ЗА БИБЛИОТЕКАТА НА "СЪГЛАСИЕ1869"

Преди началото на новия сезон, в очакване на резултатите от проект за попълване на библиотечния фонд, читалище "Съгласие1869" получи дарение от книги, направено от председателя на Съюза на българските писатели, Николай Петев.
Събитието бе на 21 август във фоайето на читалището.

Дарението съдържа близо 60 заглавия от български класици и съвременни автори на ИК "Български писател", ИК"Христо Ботев"и издателство " Захари Стоянов". То бе направено със съдействието на народния представител Румен Петков и Васко Антонов - областен председател на БСП и е естествено продължение на практиката да се даряват книги на читалищата от областта.


© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria