Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

"АКТИВНИ... С КНИГИТЕ"

Под надслов " Активни ... с книгите" на 5 юли пред централния вход на читалището се проведе игра- състезание между четири отбора деца на възраст от 7 до 12 години.
Организатор на мероприятието бе Детският отдел при библиотеката в читалището, като идеята на организаторите е да предложат нова и по-различна интерактивна форма за контакт между децата и хартиените извори на знание.

Участниците имаха възможността да осъществят "пътуване" между четири отделни станции - "Книгооткривател","В света на приказките" и "Моите библиотечни знания" "Аз пиша и книгите ми помагат".Последната станцията е включена по идея на доброволката Екатерина Ватева, която в продължение на две седмици помага на екипа на читалищната библиотеката, а в състезанието бе част от журито, оценяващо участниците.От голяма важност за екипа на библиотеката е станцията "Моите библиотечни знания", тъй като от работата на децата там става ясно дали могат да вписват книгата си сами в читателския картон, знаят ли какъв е периодът, в който взетите книжки трябва да се върнат, както и колко издания биха могли да вземат накуп. Това е вид диагностика за служителите на библиотеката и благодарение на нея те могат да получат обратна връзка за библиотечните знания на малките ученици.
Състезанието донесе много емоции за всички , а участниците от най-добре представилия се отбор получиха от организаторите награди - книжки и вълшебни моливчета.

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria