Читалище Съгласие 1869 - Плевен

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


История

Читалище „Съгласие 1869” е основано на 1 октомври 1869 г. от учителя Нестор Марков, само няколко месеца след организирането на частния революционен комитет в града от Васил Левски. На учредителното гражданско събрание е избрано читалищно настоятелство и са събрани 3000 гроша. продължение на историята ... ]

-
145 години читалище "Съгласие"

Основен акцент в богатата програма, с която читалище"Съгласие1869" ще отбележи своята 145- годишна история, е премиерното представление на балетния спектакъл "Приказка за грамофона", посветен на 60 - годишния юбилей на първата в България читалищна балетна школа.

-
Настоятелство

• Ивайло Атанасов
• Виолета Радева
• Пламен Иванов
• Д-р Николай Стоянов
• Маргарита Лазарова

свържете се с нас »

 

ПЪРВОЮНСКА ИЗЛОЖБА В "СЪГЛАСИЕ"

На 1 юни в читалище " Съгласие" бе открита изложба на детски рисунки на всички участници в конкурса " Аз съм бъдещето на Плевен".Тази инициатива стартира на 9 май като участниците се съревноваваха в три категории- есе, рисунка и музикално изпълнение, оценявани от жури в състав Димо Дешев-режисьор в ДКТ"Иван Радоев", Любен Дяковски - оперен певец, художник и преподавател по български език.Резултатите от конкурса бяха отчетени в навечерието на Празника на Плевен - 15 май.
Аранжираната в читалище"Съгласие"изложба е по повод Деня на детето - 1 юни. В нея бяха представени рисунките на деца от ОУ " Йордан Йовков",възпитаници на школата по живопис при ЦРД, ученици от СОУ "Иван Вазов", ОУ"Климент Охридски",ЦДГ"Иглика" и НУ "Единство".

© 1869 - 2019 // Читалище "Съгласие 1869" - Плевен. Всички права запазени!
Читалище Съгласие 1869
Хостинг, уеб дизайн и домейни от Web Art Ltd. - Bulgaria